De procedure tot opheffing van de gemeenteweg (deel van buurtweg nr. 6) t.h.v. Bevrijdingslaan 21 startte met de goedkeuring en voorlopige vaststelling van het rooilijnplan, dat goedgekeurd werd in zitting van de gemeenteraad d.d. 9 april 2024.
Buurtweg nr. 6 is reeds voor een deel afgeschaft, maar bestaat nog ter hoogte van Bevrijdingslaan 21. Er werd voorgesteld twee delen te behouden:
De rest van de buurtweg kan opgeheven worden. Dit deel heeft immers geen enkel nut meer.
Er wordt voorgesteld het rooilijnplan daartoe definitief vast te stellen.
Het college besloot in zitting van 10 april 2024 tot het houden van een openbaar onderzoek van 22 april 2024 tot en met 21 mei 2024 omtrent de opheffing van de gemeenteweg (deel van buurtweg nr. 6) t.h.v. Bevrijdingslaan 21 en voorlopige vaststelling van het rooilijnplan.
Er werden geen bezwaren ingediend.
De gemeenteraad kan het rooilijnplan definitief vaststellen en besluiten tot de opheffing van de gemeenteweg (deel van buurtweg nr. 6) t.h.v. Bevrijdingslaan 21, waarbij enkel volgende 2 delen worden behouden:
Decreet gemeentewegen
De beslissing van de gemeenteraad d.d. 9 april 2024 tot goedkeuring en voorlopige vaststelling van het rooilijnplan tot opheffing van de gemeenteweg (deel van buurtweg nr. 6) ter hoogte van Bevrijdingslaan 21.
Art.1: keurt de opheffing van het resterend deel van buurtweg nr. 6 t.h.v. Bevrijdingslaan 21 goed. Enkel volgende 2 delen worden behouden:
Art.2: het rooilijnplan definitief vast te stellen.
Art.3: kennis te geven van dit besluit aan de toezichthoudende overheid volgens de regels vervat in het Decreet Lokaal Bestuur houdende regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het algemeen bestuurlijk toezicht op de gemeenten en overeenkomstig de bepalingen van het decreet gemeentewegen.