Terug
Gepubliceerd op 18/10/2023

Besluit  Gemeenteraad

di 10/10/2023 - 19:00

Wedstrijdreglement naamgeving bos westelijke zone Ecologisch Park Vichte: goedkeuring.

Aanwezig: Koen Tack, Voorzitter
Gino Devogelaere, Burgemeester
Louis Degroote, Yannick Ducatteeuw, Pauline Van Marcke, Christophe Vandererven, Davy Demets, Schepenen
Prudent Lanneau, Willy Demeulemeester, Eddy Recour, Stephan Titeca, Johan Delrue, Amandine Eeckhaut, Anja Desmet, Petra Devos, Rino Himpe, Davy Dewaele, Sofie Demurie, Nicolas Duquesnoy, Debbie Vandenberghe, Jolanta Steverlynck-Kokoszko, Kris De Meulemeester, Raadsleden
Sonja Nuyttens, Algemeen directeur
Verontschuldigd: Jeremie Vaneeckhout, Raadslid
Feitelijke en juridische overwegingen

Gemeenten Anzegem plant op 25 november 2023 een nieuw bos aan op de westelijke zone van het Ecologisch Park Vichte.

Dit bos heeft nog geen naam.

Een naam voor dit bos draagt bij tot de profilering en uitstraling van deze plaats.

Anzegem wenst hiervoor de hulp van de inwoners in te roepen en schrijft een wedstrijd uit.

Regelgeving

Decreet Lokaal Bestuur

Publieke stemming
Aanwezig: Koen Tack, Gino Devogelaere, Louis Degroote, Yannick Ducatteeuw, Pauline Van Marcke, Christophe Vandererven, Davy Demets, Prudent Lanneau, Willy Demeulemeester, Eddy Recour, Stephan Titeca, Johan Delrue, Amandine Eeckhaut, Anja Desmet, Petra Devos, Rino Himpe, Davy Dewaele, Sofie Demurie, Nicolas Duquesnoy, Debbie Vandenberghe, Jolanta Steverlynck-Kokoszko, Kris De Meulemeester, Sonja Nuyttens
Voorstanders: Koen Tack, Gino Devogelaere, Louis Degroote, Yannick Ducatteeuw, Pauline Van Marcke, Christophe Vandererven, Davy Demets, Prudent Lanneau, Willy Demeulemeester, Eddy Recour, Stephan Titeca, Johan Delrue, Amandine Eeckhaut, Anja Desmet, Petra Devos, Rino Himpe, Davy Dewaele, Sofie Demurie, Nicolas Duquesnoy, Debbie Vandenberghe, Jolanta Steverlynck-Kokoszko, Kris De Meulemeester
Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
Besluit

Art. 1. een wedstrijd te organiseren voor het toekennen van een passende naam aan het bos dat geplant zal worden op de westelijke zone van het ecologisch park Vichte.

Art. 2:  onderstaand wedstrijdreglement goed te keuren:

Reglement wedstrijd ‘bos zoekt naam’

Artikel 1: Algemeen

De wedstrijd ‘bos zoekt naam’ is toegankelijk voor iedereen (dus ook voor niet-inwoners), behalve voor leden van het college van burgemeester en schepenen. De wedstrijd loopt van 1 november t.e.m. 31 december 2023. Er wordt geen leeftijdsbeperking opgelegd. Wie deelneemt aan deze wedstrijd aanvaardt het reglement en elke mogelijke beslissing van de jury.

 

Artikel 2: Organisatie

Toezicht op het regelmatig verloop van de wedstrijd, op de strikte toepassing van het reglement, op het aanwijzen van de winnaar, het toewijzen van de prijs en het verzenden of overhandigen ervan wordt uitgeoefend door het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Anzegem, tegen wiens beslissing geen verhaal bestaat.

 

Artikel 3: Deelnemen

Wie wil deelnemen aan de wedstrijd kan dit op de volgende manieren doen:
- via het webformulier www.anzegem.be/boszoektnaam
- het voorstel opsturen naar ‘Gemeente Anzegem, ‘bos zoekt naam’, De Vierschaar 1, 8570 Anzegem

Alle voorstellen worden bijgehouden door de Communicatiedienst. Deze dienst waarborgt ook de anonimiteit van de indiener. Dus alleen de Communicatiedienst kent de identiteit van de indiener.

Alle voorstellen worden door de dienst verzameld en vervolgens gegroepeerd in één document en dit zonder verwijzing naar de identiteit van de indiener. Pas wanneer de jury een winnaar heeft aangeduid, maakt de Communicatiedienst de identiteit van de winnaar bekend.

Door deel te nemen staat men alle rechten op de naam af aan de organisator.

 

Artikel 4: Verantwoordelijkheid

De organisator draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor verlies of beschadiging van documenten die geen of een laattijdige deelname tot gevolg zouden hebben. 

 

Artikel 5 : Verloop van de wedstrijd

Enkel de voorstellen die het gemeentebestuur ten laatste op 31 december 2023 om 23u59 bereiken komen in aanmerking. Voor voorstellen die per brief worden opgestuurd, geldt de poststempel of de datumstempel (registratie op het gemeentehuis) als bewijs.

De Communicatiedienst houdt alle voorstellen bij en groepeert ze in één document (zonder de identiteit van de indiener prijs te geven) en roept daarna de jury samen.  Het college van burgemeester en schepenen zal een onafhankelijke en deskundige jury samenstellen onder voorzitterschap van schepen Davy Demets.

Het gemeentebestuur schenkt aan de winnaar een Anzegembon t.w.v. € 50. Indien de winnende naam voorgesteld werd door meerdere deelnemers, zal een onschuldige hand de eindwinnaar trekken.

De jury behoudt zich het recht om geen winnaar aan te duiden als er geen geschikt voorstel wordt ingediend.

 

Artikel 6: Geschillen

Door aan deze wedstrijd deel te nemen aanvaardt de deelnemer alle punten van het reglement, evenals elke beslissing die de organisator zou moeten treffen. Deelnemers gaan akkoord dat zij als winnaar met naam en woonplaats (eventueel ook met foto)  op de website of Aktiv verschijnen. Elke poging tot fraude wordt bestraft met onmiddellijke uitsluiting van de deelnemer. Niet voorziene gevallen worden behandeld door de organisator. Elke uitspraak is bindend.

 

Art. 3: Dit reglement wordt bekendgemaakt door publicatie op de gemeentelijke website en een vermelding in het infoblad Aktiv.

Art. 4: Kennis te geven van dit besluit aan de toezichthoudende overheid volgens de regels vervat in het decreet Lokaal Bestuur.